PROFESSIONELE
BACKUP OPLOSSINGEN

Bij ons bent U klaar voor het ergste

Backup Solutions

Er is zoveel over gezegd, zoveel over geschreven, zoveel horrorverhalen. Ook voor Uw onderneming kan het ondenkbare gebeuren. Het is niet dat U het niet weet of niet belangrijk vindt, maar er zijn nu eenmaal zoveel andere zaken die elke dag geregeld moeten worden: uw klanten helpen, nieuwe producten ontwikkelen, verkoop, marketing, … De tijd ontbreekt dan ook vaak om orde op zaken te stellen wat backup betreft. Maar zelf in ondernemingen waar een goede brok tijd kan gespendeerd worden om de backup op punt te houden kunnen kostbare data verliezen wanneer een ramp zich voltrekt.

Enkele vaker en minder vaker voorkomende problemen die naar boven komen bij een ramp zijn (vraag gerust naar meer informatie mochten er onduidelijkheden zijn):

  • Foutief gedefinieerde backup set
  • Kapotte RAID5 set
  • Onvoldoende opslagruimte
  • Geen offsite-backup
  • Overschrijven van de originele files
  • Mislukte backups
  • Inconsistente database backups
  • Gebruiker was niet bewust dat bepaalde mappen niet meegenomen worden in de backup
  • Performantie problemen
  • Misvattingen

Het mogelijke verlies van data, klanten en inkomsten is dan ook een zeer stressvol moment voor uw onderneming of voor de persoon die de backup onderhoudt. Die ene seconde te snel geklikt, … kan van een eenvoudig scenario naar onherstelbaar dataverlies leiden.

Hoewel backup een eenmalig werkje lijkt is dat zeker niet het geval. Het is dan ook cruciaal een kundige backup-partner te hebben die ervoor zorgt dat uw investering rendeert.

PluggableBrains maakt op maat gemaakte backup-oplossingen. Contacteer ons via het contactformulier.

Opgepast voor Cryptolockers en Ransomware

U hebt er misschien al van gehoord in de media: cryptolockers. Dit is de laatste tijd een vaak voorkomend fenomeen. Dit zijn virussen die zich nestelen op uw computersysteem en bestanden ongewenst versleutelen. “Beveiligen” dus met een wachtwoord. Echter U kent het wachtwoord niet en de aanvaller wel. Op deze manier probeert de hacker U af te persen om geld te betalen voor het ontsleutelen van uw bestanden. Dit gaat vaak over grote bedragen. Nu horen we klanten soms zeggen: dan betalen we die som gewoon. Er is echter geen enkele garantie dat U uw bestanden zal kunnen ontsleutelen.

Het is dan ook cruciaal dat U een degelijke offline(de backup is niet rechtstreeks gekoppeld met het systeem) backup oplossing hebt waarin U terug kunt gaan naar verschillende eerdere versies. Soms duurt het zelfs enkele maanden vooraleer een dergelijke infectie gedetecteerd wordt. Ook het maken van een backup naar een gedeelde schijf op het netwerk is hier geen oplossing. Deze kunnen namelijk ook bereikbaar zijn vanaf het geinfecteerde systeem.

We hebben verschillende dergelijke voorvallen gezien bij grote bedrijven (honderden tot duizenden werknemers) maar ook bij kleine ondernemingen. Door de gewiekste manier waarop dergelijke aanvallen uitgevoerd worden zijn zelf security-minded klanten hier slachtoffer van.

Voorbeeld uit het leven gegrepen van 1 van onze klanten:

Ik kreeg een email in verband met de levering van een pakket met mijn naam, adres en dergelijke meer. Geen gebroken Nederlands, geen spam meldingen, geen virussen of attachments, … Ik had wel degelijk iets besteld en dit leek dus een legitieme mail. De link in de mail verwees naar een Word document dat zogezegd ingevuld moest worden om het tijdstip van de volgende leverpoging door te geven. Voor ik het wist had ik een cryptolocker op mijn PC.

De enige echte beveiliging/verdediging hiertegen is een degelijke backup-oplossing.

Synchronisatie/Mirroring is geen Backup

Het is een algemene misvatting dat het synchroniseren/spiegelen van data naar een andere locatie als een backup gezien kan worden. Dit is echter de snelste manier om bestandscorruptie ook naar de andere locatie te verspreiden. De frequentie van de synchronisatie verlagen is hier geen oplossing voor. Misschien gebeurt de corruptie 15 minuten voor de volgende synchronisatie. Of meldt de gebruiker het probleem pas enkele dagen later, … Dit geeft extra druk en dat maakt de kans op fouten groter.

Snapshot is geen Backup

Hoewel snapshots een schitterende technologie zijn is het beperkt bruikbaar als backup technologie. U kan terug naar eerdere snapshots maar U hebt geen granulariteit tenzij U manueel bestanden kopieert. Wat gebeurt er als de snapshot alle mogelijke ruimte opgebruikt? Wanneer was de snapshot genomen? Hoe zal de performance geimpacteerd worden door het maken, hebben of verwijderen van een snapshot? In welke snapshot bestond het gewenste bestand nog? Wat als de snapshot niet goed unmount wordt? Wat is het maximum aantal snapshots van de snapshottechnologie? Wat als de machine/harde schijven kapot gaan of er is een brand on-site? Zoals U ziet, veel vragen en complicaties maken dit geen ideale backup technologie.

Waarom voor PluggableBrains kiezen?

PluggableBrains levert enterprise grade backup-oplossingen met jarenlange ervaring in de hosting industrie, voor kleine en grote bedrijven, met vele features zoals absolute privacy, encryptie, compressie, deduplicatie, … Een echte “set-and-forget” oplossing die beheerd wordt door backup professionals zodat U kan focussen op uw onderneming en op 2 oren kan slapen. Zie hieronder de vele features die wij aanbieden. Contacteer ons zeker indien U meer informatie wenst of een offerte.

Enterprise Grade Backup Features

ENCRYPTION

End-to-end encryption of all your sensitive customer data, company data and trade secrets. We have all procedures in place so you can be sure your data is protected from theft and from disaster.

CLOUD AND ON-PREMISE

We deliver backup solutions in the Cloud, on premises, off-site and any combination of it.

PROVEN TECHNOLOGIES

All technologies used have been proven in the enterprise world and provide the highest reliability as that’s the key point for backup. Think RAID-6, checksumming, …

COMPRESSION

We make sure storage usage is optimized with compression or deduplication.

WORRY-FREE

We have the expert knowledge about our product. So you can sleep on both ears. We monitor, manage, repair and improve your system.

DISASTER RECOVERY

Whether your machine crashed beyond repair or your whole site burns down: we’ve got your back with our disaster recovery procedures and off-site backup solutions.

OFFSITE BACKUP

Polygon’s stunning design looks most awesome in details anytime your visitors browsing with sharper image, better aesthetics for responsive design .

MULTI-PLATFORM

Whether you’re using Windows, Mac, Linux or FreeBSD: we can make a backup of it, compress it, replicate it, …

CONSISTENT DATABASE BACKUPS

Your databases might be the most valuable asset of your company: all your orders, customer info, … is in there. We are able to support all major SQL and NOsql server products including: MS SQL Server, MySQL, PostgreSQL, Cassandra, …

PREMIUM SUPPORT

We have years of expertise in infrastructure management and the technologies backing our products. Our services are trusted by customers with highly critical environments.

FOCUS ON CORE BUSINESS

Sell your goods with style with WooCommerce – a Favourite eCommerce Toolkit, whatever you want to sell, Polygon can make it, feel free to do your business.

CRYPTOLOCKER SAFE

Having an enterprise grade backup-solution is the only way to truly defend against cryptolockers.